fbpx
 

Tussen het rauwe en het gepolijste van de alternative poprock mengt Silver Pockets Full sterke persoonlijke verhalen met gelaagde, intense en catchy akoestische synthpop. De band kruipt onder je huid met een mix van John Mayer, Tears for Fears en Coldplay en broeit daar verder door. In 2016 werd het full album Where We’re Coming From uitgebracht, waarvan singles als Fool for You en Life is Good veelvuldig gedraaid worden op Radio 1, Radio Rijnmond en lokale omroepen. 3voor12R’dam nomineerde het voor de titel Album van het jaar 2016.

 

Tijdens een lange tour langs clubs, kroegen, huiskamers en zomerfestivals kwam de vorm en inspiratie voor de EP Stay Close. De band, zelf verantwoordelijk voor opname en mix, klinkt hierdoor hechter en intenser dan ooit tevoren. De songs van de EP vormen, naast nieuwer werk, de ruggengraat van een nieuwe tour in 2019. Op het nieuwe album Stay Close vertellen vijf songs het verhaal van de opoffering voor de liefde. Keuzes die we allemaal maken, keerpunten in onze levens, points of no return, of… maybe there will come a day…

 

Met nieuwe gitarist Guillaume Dumas en nieuwe bassist Marco Vogler slaat de band in 2020 een compleet nieuwe weg in. Muzikaler, meer electro, experimenteler. Meer groove. Meer dansbaar. 

 

De nieuwe SPF brengt nog steeds odes aan de warme poprock van de jaren ’80 en ’90, vertaald naar de 21e eeuw. Bewegend tussen TalkTalk, Tears for Fears, Coldplay en RHCP vertellen we verhalen over een wereld die langzaam maar zeker op hol is geslagen. De band hoopt eind 2021 een nieuw album te presenteren. Tot die tijd worden de nieuwe songs live getest.

erik2

Erik van der Vlis

Keys, Vocals
foto Guillaume 2 (2)

Guillaume Dumas

Electric Guitars, Vocals
Silver Pockets Full tijdens Zomerterras 2018

Edwin Dortland

Lead vocals, Acoustic Guitars
Marco

Marco Vogler

Bass, Vocals
fred2

Fred Langhorst

Drums