PREVIOUS WORK

Silver Pockets Full -uit Vlaardingen- maakt intense en catchy alternatieve rock. De band staat bekend om hun superenergieke shows, met sterke, persoonlijke teksten op gelaagde melodieën en dikke grooves. Het is niet een hippe-jonge-honden-band met een ’80’s synthesizersound-hit, een trainingspak en snor. 

                   .

Het zijn hippe ouwe honden, die tijdens corona definitief een punt zetten achter hun americana-stijl en nu ergens tussen Dave Matthews Band, Coldplay en Di-Rect bewegen. Vette songs met een kop en een staart, als ode aan de altrock van de jaren ’80 en ’90, vertaald naar de 21e eeuw.     

                   .

De band tourt al sinds 2015 langs clubs, festivals, huiskamers en cafés in Nederland. Met hun nieuwe stijl wil de band een breder publiek bereiken en hun fanbase verder vergroten.

                           .

FACT/OR  is het derde album van Silver Pockets Full, na ‘Where We’re Coming From (2016) en ‘Stay Close’ (2018). De songs op FACT/OR ontstonden in de afgelopen jaren als observaties van een wereld die steeds meer polariseerde. Waarin mensen en groepen steeds extremer tegenover elkaar komen te staan en vanuit emoties en verwarring elkaar kwijt raakten. Op FACT/OR vertellen de centrale songs Fact/Or en Modern Days verhalen over een wereld die langzaam op hol is geslagen. Een wereld waarin mensen moeite hebben om fake van echt te onderscheiden. Over overleven in een digitale wereld, waarin gehunkerd wordt naar gevoel, naar contact, naar vertrouwen. En waarin mensen elkaar, ondanks hun tegenstellingen, kunnen zien voor wat ze zijn. Die gevoelens en emoties worden uitgewerkt in de andere songs.

.

Silver Pockets Full is: Edwin Dortland (vocals, acoustic guitar), Guillaume Dumas (electric guitar), Marco Vogler (bassguitar), Erik van der Vlis (keys) en Fred Langhorst (drums)                     

PAST EVENTS